Nem engedik Kanadába Arturót, a világ legszomorúbb jegesmedvéjét

Hiába írták alá közel hétszázezren azt a petíciót, amely azt követeli, hogy vigyék Kanadába egy argentin állatkert lakóját, Arturót, az igazgató nem engedi elvinni a jegesmedvét, mondván az állat túl idős ahhoz, hogy biztonságban elköltöztessék.

Az Arturóról készült fotók sokkolták a világot: a 29 éves jegesmedve láthatóan nem érzi túl jól magát a 30 fokos hőségben, Argentínában. Az állatvédők is aggodalmukat fejezték ki, mint mondják, amellett, hogy szerintük az állatnak nincs elég helye, meglehetősen abnormálisan viselkedik, a depresszió jeleit mutatja.

A Change.org-on petíciót is indítottak, mely Arturo Kanadába költöztetését követeli, és mostanra közel hétszázezer aláírás gyűlt össze. Még az amerikai politikus, Newt Gingrich, volt republikánus elnökjelölt-jelölt is felemelte hangját a jegesmedve szenvedései ellen, ám ez sem hatotta meg a mendozai állatkert igazgatóját.

Gustavo Pronotto nem engedi el Argentína utolsó jegesmedvéjét, mondván az állat túl idős ahhoz, hogy biztonságosan elszállíthassák Kanadába, ahol egyébként tárt karokkal fogadná őt egy winnipegi állatkert.

"Arturo a gondozói közelében van. Mi csak azt szeretnénk, ha mindenki békén hagyná a medvét" - idézi Pronottot a BBC. Az igazgató döntésével jó néhány argentin állatorvos is egyetért, ám az állatvédők és a természetvédelmi és környezetvédelmi szervezetek, köztük a Greenpeace is úgy véli, kockázatosabb az állatot továbbra is a hőségben tartani.

Mint a BBC emlékeztet, a Buenos Aires-i állatkertben 2012-ben hőguta okozta az ottani jegesmedve halálát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.