Nem állt meg a zsarolás a Cosby-féle nemi erőszak ügyében

Egy pittsburghi szövetségi bíró a fellebbezés és újbóli benyújtás lehetősége nélkül elutasította Renita Hill keresetét. A nő nemi erőszakkal és rágalmazással vádolta a 78 éves amerikai komikust, Bill Cosbyt.

A háromgyerekes Renita Hill egyike annak a több mint ötven nőnek, aki azt állítja, hogy az amerikai színész-producer bedrogozta és megerőszakolta. Az asszony 2014 novemberében állt a nyilvánosság elé, ám Cosby, a neje, Camille és az ügyvédjük, Marty Singer „hazugnak" és „egyszerű zsarolónak" titulálta a nőt, aki erre válaszul rágalmazásért keresetet nyújtott be a pittsburghi bíróságon. Csakhogy a bíró, Arthur Schwab Cosbyéknak adott igazat, mondván, kijelentéseik­ a véleménynyilvánítás szabadságának kategóriájába tartoznak.

Cosby és ügyvédje a pennsylvaniai bíróság épülete előtt 2015 végén
Cosby és ügyvédje a pennsylvaniai bíróság épülete előtt 2015 végén
Mark Makela / Reuters

 

– Nagyon hálásak vagyunk. Bízunk abban, hogy a többi bíróság is hasonló módon jár majd el – nyilatkozta a Daily Newsnak a színész ügyvédje.

Hill azt állítja, hogy a Picture­ Pages című műsor felvételekor találkozott először Cosbyval, aztán 1983-ban, 16 éves korában a férfi elkábította és megerőszakolta. A kapcsolatot mégis négy éven át tartották, a férfi anyagilag támogatta főiskolai tanulmányait, sőt utazásait is finanszírozta: szerette, ha a lány elkíséri őt a fellépéseire.

A Cosby elleni első vádak 2005-ben kaptak szárnyra. Egyik áldozata, Andrea Constand akkor polgári peres eljárást is indított a sztár ellen, ám végül peren kívüli megállapodást kötöttek. Ügyét azonban a legújabb fejlemények miatt elővették. December végén kiadták a letartóztatási parancsot is, ám a 78 éves Cosby egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. Tavaly decemberben a komikus hét nő ellen rágalmazás miatt ellenkeresetet nyújtott be, mondván, azok „megalapozatlan vádaskodással", „szándékosan és rosszindulatúan" indítottak hadjáratot a lejáratására, életműve tönkretétele érdekében. Cosby az őt vádló nőktől sérel­meiért határozatlan összegű pénzbeli jóvátételt követel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.