Nem akarták eltemetni, mert leszbikus volt

Óriási felháborodást okozott, hogy egy coloradói lelkipásztor félbeszakította a temetési gyászszertartást, amikor kiderült számára, hogy az elhunyt leszbikus volt.

A New Hope Ministries lelkipásztora, Ray Chavez akkor hagyta abba a szertartási beszédet, amikor a gyászoló család által összegyűjtött fotókból készült emlékvideót vetítették volna le - a képek között volt ugyanis egy olyan, amelyen az elhunyt, Vanessa Collier csókot vált a feleségével.

A lelkipásztor azt mondta, csak akkor folytatja a temetést, ha a család eltávolítja a fotók közül a szerinte nem odaillőeket, ám erre ők nem voltak hajlandóak - írja a CNN.

A temetést végül egy másik temetkezési vállalat fejezte be. A család, azontúl, hogy megalázva érezi magát, szeretné visszakapni az egyháztól a temetésre kifizetett 400 dollárt és azt is elvárják, hogy bocsánatot kérjenek tőlük.

A gyászolók másnap tüntetést szerveztek a templom elé, így tiltakozva a történtek ellen. „A New Hope-ban csak képmutatást lehet találni, Jézus Krisztust nem” - mondta a család egyik barátja szomorúan. 

A 33 éves Vanessa Collier december 29-én halt meg, valószínűleg öngyilkos lett. Feleségével 3 évig éltek együtt, két gyereket neveltek közösen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.