Nem akar visszamenni Pakisztánba a pedofilbanda vezére

Az Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordul fellebbezésért egy Nagy-Britanniában elítélt pedofil bűnelkövető, akit a 2012-ben hozott ítélet értelmében vissza kell toloncolni Pakisztánba. Shabir Ahmedet 30 rendbeli nemi erőszakban találták bűnösnek, de szerinte ő csak az intézményes rasszizmus és a muszlimok elleni összeesküvés áldozata.

A négygyerekes, elvált Ahmed (becenevén Daddy, azaz Apuci) egy rochdale-i pedofilhálózat vezetője volt. A banda 13 évesnél fiatalabb lányokra vadászott. Az áldozatokat behálózták, leitatták, majd megerőszakolták. Magát Shabir Ahmedet 30 rendbeli, kiskorú sérelmére elkövetett nemi erőszakban találták bűnösnek, ezért 2012-ben a bíróság 22 éves börtönbüntetésre ítélte, a belügyminisztérium pedig megvonta állampolgárságát, hogy minél előbb visszatoloncolhassák Pakisztánba.

A férfi azonban úgy látja, a rasszista brit jogrendszer áldozatává vált, ezért fellebbezést nyújtott be a kitoloncolás ellen. Apucit kedden hallgatták meg a manchesteri bevándorlási bíróságon. Az emberi jogaira hivatkozó férfi a tárgyaláson azt hangsúlyozta, hogy őt tizenegy fehér esküdt ítélte el, és napjainkra divatossá vált mindenért a muszlimokat hibáztatni.

A deportálást szorgalmazó és a férfi brit állampolgárságát visszavonó Theresa May belügyminiszterről szólva az elítélt férfi úgy vélekedett: „Ő azt mondja, minden baja a muszlimoktól származik, mégis ő a legnagyobb károkozó az egész világon."

Ahmed fellebbezéséről három bíró dönt majd, ahogy három másik bandatag ügyében is, akik szintén fellebbeztek a deportálás ellen – írja a The Guardian.

A Belügyminisztérium nevében Vinesh Mandalia a bíróságon azt hangsúlyozta, Theresa Maynek joga van megfosztani valakit az állampolgárságától, ha úgy látja, ez a közösség érdekét szolgálja. Mandalia elmondta, hogy a férfi kitoloncolás elleni fellebbezése tartalmazza az Európai Emberi Jogi Bírósághoz benyújtott, a brit igazságszolgáltatást érintő kifogásokat is, amit a manchesteri bíróság tudomásul vett, de nem tárgyalja.

Ahmed 1967-ben érkezett először Nagy-Britanniába, ekkor, 14 évesen szerezte meg az állampolgárságot, de mivel nem mondott le a pakisztániról, kiutasítása esetén nem válik hontalanná.

A férfi – mint mondja – azért sem akarja elhagyni a királyságot, mert három házasságból született négy gyermeke is ott él, illetve 50 év alatt összegyűjtött 82 ezer fontot, amit egy brit bankszámlán tart.  

Mikor 2012 júliusában Apucit 22 évre elítélték, már érvényben volt ellene egy másik, 19 évre szóló börtönbüntetés, amit hónapokkal korábban hozott meg egy liverpooli bíróság más áldozatok ellen elkövetett bűncselekmények miatt – írja a The Sun.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.