Nem adja ki a török kórház a vakáción elhunyt brit holttestét

Az 53 éves Ray Kippin Törökországban nyaralt a feleségével, amikor szívrohamot kapott, kórházba szállították, majd három nappal később meghalt. A holttestét azonban csak akkor adja ki az intézmény, ha a család rendezi a 25,000 fontos számlát, amibe a férfi ellátása került.

"Olyan érzés, mintha váltságdíjat kérnének az apámért" - panaszolta a Daily Mail-nek a férfi 31 éves lánya, Danielle Knight. "Megértem, hogy ők is egy vállalkozás és pénzért dolgoznak, de biztos vagyok benne, hogy mutathatnának némi együttérzést és ajánlhatnának nekünk egy részletfizetési lehetőséget. Azonban nem hajlandóak segíteni." 

Ray Kippin kötött utasbiztosítást, azonban egy szívműtét időpontját elírta, így a biztosító nem hajlandó kifizetni a csekket. A férfit júliusban műtötték, de jól érezte magát és nem gondolták, hogy le kell mondaniuk a hónapokkal korábban lefoglalt utat.

Kippin és felesége, Diane, kéthetes vakációra utazott Antalyaba. Már tíz napja ott voltak, amikor augusztus 21-én a férfi egyszer csak összeesett az úszómedencénél. A többi nyaraló és a hotel orvosa 25 percig próbáltak rajta segíteni, mielőtt a mentő megérkezett és beszállították a Anadolu kórházba. A szívrohamot szenvedett férfit mesterséges kómában tartották.

Lánya azonnal Törökországba utazott, amint megtudta, hogy mi történt, édesapja azonban három nap múlva meghalt. Csak miután a gyászoló család hazautazott, tudták meg, hogy Kippin hibásan töltötte ki az utasbiztosítási formanyomtatványt. Emiatt a biztosító nem hajlandó fizetni. 

A férfi lánya, aki önkormányzati lakásban él a férjével és három gyerekével azt mondja, nem tudja kifizetni a számlát. Mindketten átlagosan keresnek és nincs autójuk vagy más értéktárgyuk, amit eladhatnának. Egy nemzetközi temetésszervező gyűjtéssel próbál segíteni a családnak, hogy hazahozhassák és eltemethessék az édesapjukat.

"Szívszaggató tudni, hogy az apám ott van egyedül és valószínűleg nem fogjuk tudni eltemettetni" - mondja Danielle.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.