Nelson Mandela szülőfalujában épít középiskolát a Siemens

A „Nelson Mandela School of Science and Technology” program keretében épülő intézményben mezőgazdasági, technológiai és mérnöki területeken tanulhatnak majd a fiatalok, akik az oktatásban elsajátítottakat kamatoztatva hozzájárulhatnak a környék gazdasági fellendítéséhez is.

Hétszáz gyermek tanulhat majd abban a dél-afrikai Mvezóban 2014 januárjában megnyíló középiskolában, amelynek felépítéséhez a Siemens biztosítja a teljes anyagi és szakértői hátteret. A „Nelson Mandela School of Science and Technology” program keretében épülő intézményben mezőgazdasági, technológiai és mérnöki területeken tanulhatnak majd a fiatalok, akik az oktatásban elsajátítottakat kamatoztatva hozzájárulhatnak a környék gazdasági fellendítéséhez is.

Több száz gyerek tanulhat majd az iskolában
Nelson Mandela szülőfalujában épít középiskolát a Siemens

A szegényebb dél-afrikai területeken felnövő nemzedék számára az egyetlen kitörési lehetőség a tanulás, az ország vidéki területein azonban kevés középiskola található. A tavaly októberben kezdődött Nelson Mandela School of Science and Technology program hétszáz fiatal számára biztosít jövő évtől továbbtanulási lehetőséget a vállalat finanszírozásával épülő középiskolában. A legmodernebb technológiával felszerelt, Nelson Mandeláról elnevezett középiskola épülete kihasználja majd a megújuló energia nyújtotta lehetőségeket, többek között világítás-automatizálási és esővíz-felhasználási rendszerrel is felszerelik.

A mezőgazdasági, technológiai és mérnöki területek mind-mind hiányszakmának számítanak az országban, így a diákok számára biztosított az elhelyezkedés.  A projekt a közösség hasznát is szolgálja: Mvezó és környéke számos művelésbe vonható földterülettel rendelkezik, mely az új középiskolának, valamint a fiataloknak hála hamarosan a helybeli lakosság ellátásáért felelhet.

„Az oktatás és a nevelés a Siemens számára befektetés. Befektetés a vállalat és Dél-Afrika jövőjébe. A szakképzési rendszer fejlesztése pedig folyamatos, visszavonhatatlan elköteleződés mind a terület lakossága, mind pedig a vállalat és az egész társadalom haszna érdekében.”  - mondta el Peter Löscher a Siemens vezérigazgatója.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.