Nehéz napok előtt állnak az allergiások

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a következő napokban, ahogy melegszik az idő, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az aerobiológiai monitorozási hálózat adatai szerint elsősorban a pázsitfűfélék virágpora magas, sőt helyenként nagyon magas mennyiségben lehet jelen a levegőben. Továbbá várhatóan a csalánfélék pollenkoncentrációja is országszerte eléri a tüneteket okozó közepes szintet. A kültéri allergén gombák koncentrációja egyelőre jellemzően alacsony vagy közepes tartományban van, de várhatóan emelkedni fog és helyenként elérheti a magas, nagyon magas szintet is.

A lórom és az útifű pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony vagy közepes tartományban alakul. Emellett általában alacsony koncentrációban jelen van a hárs, a bálványfa és a pillangósvirágúak virágpora is, s a fenyőfélék, a bodza, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is lehet egy-egy szem a levegőben - írta az ÁNTSZ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.