Ököllel verte menyasszonya fejét a nászéjszakán

Közmunkára ítéltek egy fiatal férfit, amiért még augusztusban, az angliai Durhamban brutálisan bántalmazta újdonsült feleségét. Az incidens közvetlen oka az esküvői ruha volt.

A hátborzongató történet akkor kezdődött, amikor a 29 éves Gavin Golightly és a 22 éves Amy Dawson nem sokkal éjfél előtt hagyták ott a vendégeiket. A friss házaspár a szállodai szobájába vonult vissza, hogy az ara átöltözzön.

Golightly megpróbálta kigombolni felesége csipkés ruháját, de nem járt sikerrel. A nő kérte, hogy mégis szedje le róla, de a férfi erre nem volt hajlandó. Hogy pontosan meddig tarthatott ez a szócsata, arról a Daily Mail nem ír, de az biztos, hogy a kábítószeres befolyás alatt álló férfi egyszer csak újdonsült feleségére vetette magát, a földhöz szögezte, ráült és úgy verte ököllel.

Amy Dawsonnak a szálloda éjszakai portása segített megmenekülni, ő hívta ki a rendőröket is. A nő, akinek felszakadt a szemöldöke, az arca és a mellkasa is fájdalmas zúzódásokkal volt tele, azt hitte, hogy meg fog halni.

Gavin Goligthtly másnap és a tárgyalás során és végig állította, hogy nem emlékszik a részletekre. Azt mondta, amikor iszik vagy kábítószerezik, sosem szokott agresszíven viselkedni és nagyon sajnálja, amit fiatal (most már ex) nejével tett.

Dawsonnak és Goligtlynak van egy közös gyermeke is. A nő elmondása szerint a férfi mindaddig nagyon kedves volt vele és odaadó társnak bizonyult, amíg nyolc hónapos együtt járás után nem fogant meg a kisfiuk. A babavárás, legalább is kezdetben úgy tűnt, a férfit is izgalommal tölti el, ám ahogy múltak a hetek és a hónapok, Goligthtly egyre durvább és basáskodóbb lett.

A fiatal anyuka abban bízott, hogy az esküvővel új élet kezdődik a számukra és minden rendbe jön, de miután kékre-zöldre verte a férje, már látni sem bírja.

A bíróság döntése értelmében Gavin Goligthtlynak 12 hónapnyi közmunkán kell részt vennie, emellett volt feleségének a közelébe se mehet.

Amy Dawson szerint a büntetés túl enyhe, de a távoltartási végzéssel elégedett.

Goligthtlynak, aki mindvégig elismerte bűnösségét, több mint 340 fontot (140 ezer forint) is ki fell fizetnie, a nagyját jóvátétel címszó alatt Amy kapja, a többi megy a perköltségre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.