Negyvenezer kilométeres gyaloglás Miskolcig

A miskolciak vendégszeretetét élvezi az olasz Gianluca Ratta és kutyája, Shira; a negyvenéves olasz gyalogló több mint 40 ezer kilométer megtétele után érkezett a borsodi megyeszékhelyre hétfőn.

Pfliegler Péter miskolci alpolgármester a "gyalogló férfinak" átadta azt a pecsétet, illetve igazolványt, amely abban segíti, hogy új rekordot állítson fel, egyben bizonyítja, hogy a borsodi megyeszékhelyen járt. Ratta feltett szándéka ugyanis a "leghosszabb gyaloglás kutyával" elnevezésű Guinness-rekord felállítása.

A polgármesteri hivatal a férfi Miskolcon tartózkodását azzal segíti, hogy a Miskolc Holding Zrt. belvárosi vendégházában három éjszakát tölthet el.

Gianluca Ratta azt mondta: elsősorban pihenni szeretne és megismerni Miskolc városát, majd csütörtök hajnalban továbbindul Eger irányába. A gyalogló megköszönte a borsodi megyeszékhely lakóinak a vendégszeretetét, illetve megígérte, elviszi jó hírünket a világba. 

Emlékeztetett arra, hogy 11 éve kezdte a gyaloglást, Shira útközben csatlakozott hozzá, azóta hű társa útjai során. Napi 20-40 kilométert gyalogolnak kettesben. 

Az olasz rekordkísérletező egyébként biológus. Tíz esztendőt dolgozott egy cégnél, de mindig is szerette volna megismerni a világot saját szemével, azaz lábával. Tizenegy éve azért indult el, hogy valóra váltsa az álmát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.