Negyvenedszer is Karel Gott

Idén ötvenedik alkalommal hirdették ki a „Cseh Csalogány” nívódíját, amellyel évről évre a közönség szavazatai alapján az ország legnépszerűbb popénekesét, illetve együttesét tüntetik ki.

Karel Gott a legjobb férfi énekes kategóriában karrierje során immár negyvenedszer végzett nagy fölénnyel az élen szombat este. Súlyos betegsége ellenére személyesen jelent meg az ünnepségen.

- Számomra ez a díj és a közönség felém áradó szeretete a leghatásosabb infúzió, amely hitet és erőt ad a további gyógykezelésekhez - közölte a hetvenhat éves Gott meghatottan a díj átvételekor.

Karel Gott
Gott a díjátadón
novinky.cz

Az európai hírű művésznél az elmúlt hónapban gyomorműtétkor fedezték fel a non-Hodgkin limfómát, vagyis hogy nyirokcsomórákja van. Ezért a prágai egyetemi kórház hematológiai osztályára szállították, ahol kiváló szakemberek, a legkorszerűbb eszközökkel kezdték el onkológiai kezelését. Néhány napra hazaengedték, de a jövő héten folytatják a terápiát.

Pályafutása során 288 lemeze, illetve más hanghordozója jelent meg cseh, illetve németországi kiadóknál. Magyarországon elsősorban a Lady Carnevál című örökzölddel szerzett népszerűséget a nyolcvanas években.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.