Négymillió felhasználó szextitka lepleződött le

Egy hacker feltörte az egyik ismert társkereső oldalt, az Adult FriendFindert, és így hozzájutott közel négymillió felhasználó személyes adataihoz, illetve szexuális preferenciáihoz.

A hacker a társkereső adatbázisából nyúlt le információkat, beleértve a korábbi tagok már törölt profiljáról tárolt adatokat is – írja az Independent. Több mint négymillió felhasználó személyes adataihoz és szexuális preferenciáihoz jutott hozzá.

Az Adult FriendFinder oldalnak több mint 63 millió felhasználója van világszerte. A társkeresőn erotikus tartalom is elérhető. Biztonsági szakértők úgy vélik, hogy a felhasználókról ellopott adatok még azelőtt kikerülnek a világhálóra, hogy azt a hacker átnézné, és megzsarolná vele az érintetteket.

Az adatlopásra úgy derült fény, hogy egy internetes fórumon a hacker megosztotta a társkereső felhasználóinak nevét, címét, irányítószámát, születési idejét és számítógépes IP-címüket is. A társkereső oldal elismeri a helyzet súlyosságát, és azt ígérte, megteszik a megfelelő és szükséges lépéseket, hogy megvédjék felhasználóikat, ám azt nem részletezték, hogyan kívánják ezt kivitelezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.