Négyezer menekülttel együtt ünnepelték esküvőjüket

A szíriai háború és az Iszlám Állam elől menekülő emberek társaságában házasodott össze egy török pár Kilis városában. Fethullah Üzümüoglu és Esra Polat nászát négyezer menekült ünnepelte.

Az ötlet a férj édesapjától származott, aki szerint a nagy fényűző lagzi a rokonság körében szükségtelen, mivel a szomszédságukban sokkal több rászoruló él, akik örülnének egy ilyen rendezvénynek. A család mintegy négyezer embernek szolgált fel vacsorát a menyegzőn – számol be az Independent.

 

A menyasszony először ledöbbent az ötlet hallatán, de hamar meggyőzték őt, hogy a menekülteket is vonják be a nászba: „Annyira csodálatos volt. Örülök, hogy egy ilyen dologban volt részünk, hogy megoszthattuk a lakodalmunkat a menekült családokkal” – mesélte Esra. Az ifjú pár a nagy esemény után közös fotókat is készített a menekültekkel.

Törökország körülbelül kétmillió menekültet fogadott be Szíriából, közülük Kilisben négyezren élnek. Az étkeztetésükért a Kimse Yok Mu nevű segélyszervezet felel, amely segített a házaspárnak a lakodalom megszervezésénél.

A vőlegény elmondta, hogy a menekülteket annyira inspirálta a jótékonyság, hogy a jövőben hasonló eseményeket terveznek majd saját esküvőik megrendezésekor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.