Négyezer forintért késelte meg főnökét

Három év börtönre ítélt egy lajosmizsei férfit a Szegedi Ítélőtábla, aki 4 ezer forinton veszett össze főnökével, és életveszélyesen megkéselte.
A harminchárom éves férfi négy éve dolgozott az építőiparban tevékenykedő főnökének. 2014 szeptemberében egy kecskeméti útépítésen dolgoztak, ahol a lajosmizsei vádlott csoportvezetőként dolgozott.

Baon azt írja, a férfi jóban volt főnökével, aki többször rábízta a cége pénzét, illetve utalt neki pénzt, hogy abból fizesse ki a munkásokat. A főnök többször kölcsönnel is kisegítette az alkalmazottját. 2014. szeptember 23-án a csoportvezető előleget akart kérni a vállalkozótól, aki ezt elutasította, azzal az indokkal, hogy a felvett előleg – 73 ezer forint – már meghaladta a havi keretet. Ezután a férfi közölte, hogy kilép a munkahelyéről. A munkából útja a kocsmába vezetett.

Később erősen ittas állapotban hívta fel főnökét, hogy sürgősen pénzre van szüksége, aki magához vett 80 ezer forintot, és este 8-ra egy lajosmizsei presszóban találkoztak. Itt pénzügyekről kezdtek beszélni, amikor összevesztek egy 4 ezer forintos tételen. A harminchárom éves férfi ekkor sértegetni kezdte a főnökét, aki kiment az autójához, ahol odalépett hozzá a korábbi alkalmazottja, és késsel támadt rá. Több helyen is megvágta, átmetszette az artériáját is.

A súlyosan vérző férfinak végül a kocsma tulajdonosa és a vendégek segítettek, elszorították a vérző karját. A vádlott is ott maradt segíteni, ezt követően pedig hívták a mentőket.

A sértett életveszélyes állapotba került, rengeteg vért vesztett, és csak a gyors és szakszerű ellátásnak köszönhető, hogy túlélte az esetet.

A lajosmizsei férfi az eljárás során végig tagadta a bűncselekményt. A Szegedi Ítélőtábla végül szerdán helybenhagyta az első fokon meghozott ítéletet, így a vádlottat jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.