Négyes ikreket szült a 65 éves német nő

Megszülettek a 65 éves Annegret Raunigk négyes ikrei. A gyerekek a 26. héten jöttek világra, de az orvosok szerint jó esélyük van a túlélésre.

Kedden, Berlinben császármetszéssel jött világra Annegret Raunigk három kisfia és egy kislánya - írja a BBC a német RTL kereskedelmi tévére hivatkozva.

Noha a gyerekek koraszülöttek, a terhesség 26. hetében jöttek világra, az orvosok szerint jó esélyük van a túlélésre.

Anyjuk, a 65 éves  Raunigk tíz évvel ezelőtt adott életet tizenharmadik gyermekének. 2005-ben azt mondta, a gyerekek fiatalon tartják, ezért is döntött úgy, hogy ismét belevág. A Berlinben orosz- és angoltanárként dolgozó nő az elmúlt másfél évben sorra próbálkozott külföldi mesterséges megtermékenyítésekkel, végül Ukrajnában sperma- és petesejtdonor-kezelés révén – mely eljárás Németországban tilos – sikerrel jártak.

Mint mondta, a legkisebb lánya, a tízéves Leila nagyon vágyott egy kistestvérre, ő pedig teljesíteni akarta a kívánságát. Miután megtudta, hogy négyes ikrekkel várandós, először eszébe jutott, hogy csökkentse a magzatok számát, de ezt az ötletet végül elvetette és úgy döntött, felneveli a gyerekeket.

Ikrei a Neeta, Dries, Bence és Fjonn neveket kapták - írja a Mirror. A nő nagykorú gyerekei azonban aggódnak. A 27 éves Velten Raunigk azt nyilatkozta, Leilát már most is sokan csúfolják, hogy nagymamakorú anyukája van, a nagyobbak pedig félnek, nekik kell majd felnevelni testvéreiket, ha anyjukkal valami történne. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha anyjának segítségre lesz szüksége, számíthat rájuk. "Annak ellenére, hogy nem értek vele egyet, ha segítségre szorul, ott leszünk mellette. A családunk összetart".

A német RTL kereskedelmi tévével exkluzív szerződést kötő asszony korábban egyébként azt nyilatkozta: gyermekeit a médiaszereplésekből befolyt pénzből és szponzorok segítségével kívánja felnevelni, emellett a német állam havi 988 euróval, vagyis közel 350 ezer forinttal segíti a nő és 18 éven aluli gyermekei megélhetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.