Négy megyében már nem érdemes útnak indulni

A Dunántól déli és nyugati területein egyre téliesebbek az útviszonyok, több baleset is történt, így a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, aki teheti, már ne induljon útnak.

Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében a Védelmi Bizottságok korlátozzák a nehézgépjármű forgalmat, így a 7,5 tonna feletti össztömegű nehézgépjárművek ezekben a megyékben csak a gyorsforgalmi utakat használhatják – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hajnal óta a havazásban érintett térségekben több száz, megállás nélkül, 12 órás váltott műszakokban dolgoznak a szakemberek az utak megtisztításán. Az intenzív havazás miatt elsősorban a Dunántúl déli és nyugati területein egyre téliesebben az útviszonyok, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy ha még nem indultak útnak ezekben a régiókban, akkor az éjszakai órákban már ne is vállalkozzanak utazásra a további balesetek elkerülése érdekében! Aki már úton van, az fokozott óvatossággal vezessen.

Útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon, telefonon a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy az utinform@kozut.hu e-mail címen és a Magyar Közút megyei diszpécser szolgálatainál tudnak tájékozódni az autósok. Útinform szolgálatunk Facebook és Twitter oldalain pedig folyamatosan közzétesszük a friss és aktuális közlekedési információkat!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.