Négy hónap után találtak rá az Andokban eltűnt férfira

Élve találták meg azt a férfit, aki májusban tűnt el, amikor Chiléből Argentínába akart motorozni az Andokon keresztül. Az 58 éves Raul Fernando Gomez Circunegui egy menedékházban húzta meg magát, az ott talált maradékokon és patkányhúson élt.

Az 58 éves Raul Fernando Gomez Circunegui motorja út közben elromlott, ő pedig eltűnt a hóviharokban. Szinte mindenki lemondott már róla, most, négy hónappal az eltűnése után azonban élve találtak rá, teljesen véletlenül - írja a BBC.

A hatóságok közlése szerint ugyanis akkor bukkantak rá a férfira, amikor a menedékházat helikopterrel közelítették meg, hogy regisztrálják a rekordnagyságú hószintet. Gomez ekkor nyitotta ki a ház ajtaját, hogy felhívja magára a legénység figyelmét. 

"Igazság szerint ez egy csoda. Még mindig nem hisszük el, ami történt" - idézi a portál Jose Luis Giojat, San Juan kormányzóját. "Beszélhetett a feleségével, az édesanyjával és a lányával...megkérdeztem tőle, hívő-e, mire azt felelte: ezelőtt nem, de most már igen."

Gomez az elmúlt négy hónap alatt mintegy 20 kilót fogyott, rettenetesen legyengült, lesoványodott, kiszáradt állapotban szállították kórházba. A helyzethez képest azonban jó állapotban van, legalábbis kezelőorvosa szerint, aki azt mondta, meglepte őt az 58 éves férfi alkalmazkodóképessége. "Magas vérnyomása van, régebben sokat dohányzott, és az utóbbi időben rosszul táplálkozott. De pár napon belül jól lesz, és elengedhetjük" - közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.