Négy évig túrázott, de nem hagyta el a várost

Lépésről lépésre hódította meg a 69 éves William Helmreich New Yorkot: a férfi négy év alatt 9650 kilométert gyalogolt, mire az egész metropoliszt bejárta.

"Ha gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, sohasem csináltam volna meg" - mondta el a szociológia professzor, aki útja során 120 ezer háztömbnyit gyalogolt le helyi híradások szerint.

Helmreich maga is elismerte, hogy a vállalkozás "kicsit őrült" volt, de mint hozzáfűzte, ha az ember valami érdekeset akar tenni, akkor néha őrültnek kell lennie.

A motivációja mindössze annyi volt, hogy szereti New Yorkot. "A várost lenyűgözőnek tartom. Ez a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma" - fogalmazott.

Helmreich felidézte, hogy zarándoklata során volt része hőségben, esőben, hóban. Tapasztalatait a The New York Nobody Knows (Az ismeretlen New York) című könyvben írta meg. "Minden nap tanultam valami újat. Minden nap láttam valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik" - mesélte.

A legőrültebb élményeként azt említette, amikor szembetalálkozott egy férfival, aki két óriáskígyóval a nyakában négy pitbullt sétáltatott Brooklynban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.