Bosszúból ütött - elítélték a gyerekverő dadát

Négy év börtönre ítélték azt az ugandai bébiszittert, aki brutálisan bántalmazta a gondjaira bízott tizennyolc hónapos kislányt.

A 22 éves Jolly Tumuhirwe rendszeresen vigyázott a kétéves Aneela Kamanzira. A gyermek apjának, Erick Kamanzinak az tűnt fel, hogy a gyerek testén zúzódások jelentek meg, melyekre nem volt ésszerű magyarázat.

A férfi ahelyett, hogy kérdőre vonta volna a dadát, titokban kamerát szerelt fel a lakásba, így sikerült rögzíteni, hogy milyen kegyetlenül bánik a nő a kislánnyal.

Pénteki meghallgatásán a dada azt állította, bosszúból verte meg a kislányt, amiért az édesanya megverte őt, Aneela anyja azonban ezt cáfolta.

Lillian Buchan főbíró a tárgyaláson közölte, a dada tette „indokolatlan és megbocsáthatatlan”. A bírónő az AFP hírügynökségnek elmondta, ítélete megfelelő, tekintettel arra, hogy Tumuhirwe milyen könyörtelenül bánt a gyerekkel.

Erick Kamanzi elégedett az ítélettel, mint mondja, bízik benne, hogy más dadák tanulnak Tumuhirwe példájából. 

Ugandában semmiféle képzettséget nem követelnek a dadáktól, a rendőrség azt javasolja a bébiszittereket alkalmazó családoknak, hogy tegyenek óvintézkedéseket, beszéljenek például a szimpatikusnak ítélt dada korábbi munkáltatóival, mielőtt felvennék.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.