Négy emberrel végzett a dühös üzletember

Négyes gyilkosság miatt keresnek teljes gőzzel a moszkvai és Moszkva környéki rendőrök egy üzletembert. A befolyásos vállalkozó tettének hátterében valószínűleg üzleti vita állt.

Amiran Georgadze, az orosz főváros közelében fekvő krasznogorszki járás ismert építési vállalkozója hétfőn előbb a járási elöljáró első helyettesével és a helyi áramszolgáltató vállalat vezetőjével végzett. A járási hivatal épületében heves vitába keveredett a két férfival, akikkel a hírek szerint amúgy jó baráti viszonyban volt. A szóváltás közben magához rendelte sofőrjét, aki egy táskával jelent meg, benne több fegyverrel. Ezek egyikéből nyitott tüzet Georgadze a hivatalnokokra, majd elmenekült.

Mint kiderült, menet közben lelőtt egy éppen az útjába kerülő mopedest is, a házában pedig egyik üzlettársának a holttestét találták meg a rendőrök. A vállalkozó sofőrje közben feladta magát a hatóságoknak, őt magát azonban keresik. Mint az ügyészségi nyomozók közölték, elfogását megnehezíti, hogy autóit váltogatva menekül: a hatóságok tíz kocsit, köztük Mercedeseket és egy Lexust köröznek.

A Krasznogorszk környékén nagy befolyással rendelkező, és az Egységes Oroszország kormánypárt helyi szervezetében is vezető tisztséget betöltő vállalkozó valószínűleg üzleti vita miatt végezhetett a járási vezetőkkel. Az egyik feltételezés szerint azért állt bosszút, mert a korábban több állami megrendelést is teljesítő cégeit az utóbbi időben megfosztották ettől a lehetőségtől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.