Négy berber makákó szökött meg egy dán állatkertből

Négy berber makákó szökött meg a kelet-jütlandi Munkholm állatkertből vasárnap. Az állatokat még mindig nem sikerült befogni.

A gondozók megpróbálták altatókkal kevert banánpürével befogni a szökevényeket, de a terv befuccsolt - számolt be a Local.  

"Az egyik majom megette az egész adagot, de még egy órával később is rohangált. Az állatorvosok nem értik, miért nem hatott a gyógyszer" - panaszolta az állatkert igazgatója, Benny Johnson a Ritzau hírügynökségnek kedden. 

Hétvégi szökésük óta a makákók élvezik a szabadságot a közeli erő fáinak csúcsain, de kettőjüket már látták távozni a közeli faluból, Balléból is.

Az állatkert illetékesei azt tervezik, hogy még egy próbát tesznek az altatóval és a pürésített banánnal. Ha azonban az nem működik, akkor építenek egy nagy drótháló ketrecet szerdán és banánnal, almával, szőlővel és eperrel becsalogatják a majmokat.

"Az édes gyümölcsök jó csalétkek. Beteszünk egy csomó finomságot a ketrecbe és reménykedünk, hogy az odacsalogatja őket" - magyarázta Johnson.  

A négy szökött makákó körülbelül 40 centiméter magas. Az állatok nem tekinthetőek veszélyesnek, azonban aszakemberek nem tanácsolják, hogy bárki megpróbálja befogni őket.

A munkholmi eset alig pár hónappal az után történt, hogy Blåvand állatkertből szökött meg egy berber makákó. Az állatot nem sikerült befogni. Hat héttel később találtak rá, amikor elpusztult.

Az állatot többször is látták a hat hét alatt. Végül egy fa alatt találtak rá az élettelen testére, valószínűleg elütötte egy autó. Az állatkert igazgatója azt mondta, hogy az állat nem volt lesoványodva, jól tápláltnak és egészségesnek tűnt. Madáretetőkből és nyaralókból lophatott magának élelmet. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.