Natascha Kampusch fogva tartásának minden részlete kiderülhet

A bíróság úgy döntött, megjelenhet Peter Reichard : Natascha Kampusch elrablása – A teljes, szégyenletes igazság című könyve annak ellenére, hogy Kampusch a betiltását kérte.

A rendőrtisztből újságíróvá vált Peter Reichard azt állítja, hogy Kampusch hozzájárult a könyvben leírtak publikálásához, amiből egyébként már jelentek meg részletek a Bildben.

A szerző főleg a Wolfgang Priklopil házában talált videokazettákat használta fel – írta a Local. A férfi Bécsben az utcáról rabolta el az akkor 10 éves lányt, majd a pincéjében tartotta fogva nyolc éven át. A felvételeken a lány esetenként meztelenül vagy megalázó helyzetben látszik. Készült videó arról, hogy tornagyakorlatokat vagy büntetőfeladatokat végeztet vele, vagy szolgának titulálja, kövérnek nevezi a láthatóan alultáplált lányt. Egy alkalommal a 12 éves, meztelen lányt arra kényszeríti a fogvatartója, hogy fel-le rohangáljon a lépcsőn.

Kampusch tagadja, hogy hozzájárult volna ezeknek a részleteknek a közléséhez, és bírósághoz fordult a könyv miatt. A kölni testület azonban úgy értékelte, hogy a most megjelenő könyvben leírtak hasonlóak a Kampusch saját könyvében szereplőkhöz, így elutasította a lány keresetét, és a – várhatóan magas – perköltség megfizetésére kötelezte őt.

Reichard értetlenül állt az előtt, hogy Kampusch beperelte. „A cél az volt, hogy megszabadítsam Kampuscht ezektől a folyton felbukkanó összeesküvés-elméletektől” – mondta el a szerző, aki szerint a mű védőbeszéd a lány érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.