Nappal is patkányok korzóznak Budapest belvárosában

Részben a piknikezők miatt van egyre több rágcsáló különösen a Deák tér és az Erzsébet tér környékén.

Az ételmaradékok és a szétdobált szemét okozza, hogy az  I., V., VII. és VIII. kerületben már nem csak sötétedés után, de nappal is láttak patkányokat az ott élők.

Egy ekkora városban azonban mindig van olyan elhanyagolt terület, ahol ezek az állatok találnak maguknak élelmet és búvóhelyet - mondta el a Magyar időknek a fővárosi kátrevőirtással megbízott Bábolna Bio Kártevőirtó és Szolgáltató Kft..

Papp György, a Bábolna Kft. patkányirtási részlegének vezetője szerint nem érkezett szokatlanul sok bejelentés az utóbbi időben a Belvárosból. A tereken piknikezők ételmaradékai és a szemét jelentette problémán pedig az V. kerületi önkormányzattal együtt folyamatosan dolgoznak.

Papp György érzékeltette a patkányirtás kilátástalanságát is, az állatok ugyanis 3 hónapos korukban ivarérettek és 21 napos vemhesség végén 6–10 utódot hoznak a világra.  

A Bábolna Kft. 2018-ig végzi a patkányirtást Budapest teljes közigazgatási területén évi mintegy 250 millió forintért. Havonként ellenőrző vizsgálatokat tartanak olyan gócpontokon, mint a pályaudvarok, piacok, valamint a folyó- és patakpartok. Ezen kívül az iskolák, piacok, pályaudvarok, kórházak, éttermek, vágóhidak tulajdonosait rendelet kötelezi az évente legalább kétszeri rágcsálóirtásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.