Négy napig bujkált a bozótosban az autista kisfiú

Életben volt az a négy napja eltűnt ausztrál autista fiú, akit kedden találtak meg a keresőcsapatok. A fiú a bokrok között rejtőzködött keresői elől.

Luke Shambrook nagypénteken tűnt el, amikor családja éppen az Eildon tónál kempingezett, százhatvan kilométernyire Melbourne-től.

Az autista kisfiú keresésébe a táborozók mellett negyven civil önkéntes, keresőkutyák, motorosok és helikopterek is bekapcsolódtak. Luke előkerítésére akkora összefogás jött létre, hogy a rendőrség kénytelen volt visszafordítani néhány önkénteset, akik segíteni próbáltak a keresésben. A fiú családja figyelmeztette a keresőket, lehetséges, hogy Luke nem tud arról, hogy elveszett, mert autista.

A tizenegy éves kisfiút végül kedden találták meg, három kilométerre a család táborhelyétől. Luke-ot egy helikopterről vették észre. A fiút a fák között találták meg, egy domboldalon ült, lábát maga elé tartva.

Guardian beszámolója szerint a fiúhoz azonnal odafutott az egyik kereső, és leguggolt hozzá, majd egy másik segítő egy takaróval és a sürgősségi orvosi felszerelésekkel sietett oda Luke-hoz. A fiút hordágyon vitték el a helyszínről.

Rick Nugent a rendőrkapitányság helyettese szerint csoda, hogy négy nap és négy éjszaka után a fiú még életben van. „Luke egy erős, bátor és határozott fiatalember" – jegyezte meg Nugent, aki hozzátette, hogy a fiú megtalálásakor nem kommunikált megmentőivel, de az általuk kínált élelmet és vizet elfogadta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.