Napok óta hevert fűtetlen házában, rendőrök mentették meg

Hatalmas szerencséje volt egy idős, mozgásában korlátozott embernek Sárazsadányban, amiért egy ügyben tanúként akarta kihallgatni a rendőrség. A férfi a fagyhaláltól menekült meg.

Saját házában hevert több napig a földön egy idős, mozgáskorlátozott férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárazsadányban, mire két rendőr a segítségére tudott sietni. A ház tulajdonosát tanúként akarták kihallgatni egy ügyben, ezért keresték fel otthonában.

A férfi a kopogtatásra nem reagált, de a rendőrök figyelmét felkeltette a belülről a zárban hagyott kulcs, ezért nem tágítottak, körbejárták az épületet, benéztek és bekopogtak az ablakokon is. Ekkor halk segítségkérést hallottak bentről, így betörtek a házba, melynek egyik helyiségében ott hevert a keresett férfi.

A 67 éves férfit elmondta, hogy néhány napja kiesett a kerekesszékéből, és nem tudott visszaülni. A fűtetlen házban akár halálra is fagyhatott volna, de sikerült lehúznia az ágyról a matracot és a takarót. A helyiségben a padlón állt egy almásláda is, abból tudott enni.

Szerencsére a nyomozók a férfit még időben megtalálták, így az ijedtségen kívül nem esett baja. A rendőrök értesítették a házi gondozószolgálatot, hogy szervezzék meg a további felügyeletet – írja honlapján a rendőrség.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.