Néhány nap múlva talán már megkaphatják a leveleiket a Freemail felhasználói

143 ezer fiók tulajdonosa nem kapja meg a leveleit. 

A legrégebbi ingyenes magyar levelezőrendszer sok felhasználója július 20. óta nem látja az újonnan érkező leveleit. A freemailes felhasználók szerint még ennél is nagyobb probléma, hogy a küldő ebből semmit sem érzékel. A levelező rendszer nem küld hibaüzenetet vagy dobja vissza a levelet kézbesítetlenként.

Az Index megkeresésére Tamás Péter, a Freemail termékmenedzsere elmondta, hogy a tárolórendszer hibája okozza a problémát, ráadásul egymás után két azonos típusú tároló romlott el. A rendszer helyreállítását azonnal megkezdték, de az adatmennyiség miatt (57 terabájtról van szó) elhúzódhat, illetve az aktuális levélforgalomtól is függ, mikor működik majd újra a szolgáltatás. Tamás szerint várhatóan napokon belül sikerül helyreállítani a rendszert.

Hozzátette, adatvesztés nem történt, minden korábbi és azóta érkezett levél megtalálható a fiókokban. 143 ezer fiókot érint a kimaradás. Nekik azt tanácsolják, hogy a kevésbé forgalmas időszakokban próbálkozzanak a levelezőrendszer megnyitásával.

Az 1997-ben indította Freemail jelenleg az Origo Zrt. tulajdona, és a Magyar Telekom üzemelteti. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.