Napi állatság: fehértigrisek érkeztek Nyíregyházára

Három Lisszabonból érkezett fehértigrissel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark, így már öt tigris él a sóstógyógyfürdői látványosságban. A testvérek közül a két nőstény csatlakozik a tenyészcsapathoz.

A portugál testvérek közül a hímet később egy másik állatkertbe helyezik át, míg a két nőstény a meglévő tenyészcsapathoz csatlakozik.
Az egy éves állatok jelenleg rácson keresztül ismerkednek a park középkorú fehér tigriseivel, de a fokozatos összeszoktatás után hamarosan egy kifutóba kerülnek a csíkos nagymacskák – áll a Nyíregyházi Állatpark honlaján.

Nyíregyháza, 2012. július 18.
Fehér tigris (Panthera tigris mutatio alba) fürdik a Nyíregyházi Állatparkban, ahová két másik társával együtt érkezett Lisszabonból. Az egyéves állatokkal együtt már öt tigris él a sóstógyógyfürdői látványosságban. A p
Nyíregyháza, 2012. július 18. Fehér tigris (Panthera tigris mutatio alba) fürdik a Nyíregyházi Állatparkban, ahová két másik társával együtt érkezett Lisszabonból. Az egyéves állatokkal együtt már öt tigris él a sóstógyógyfürdői látványosságban. A portugál testvérek közül a hímet később egy másik állatkertbe helyezik át, míg a két nőstény a meglévő tenyészcsapathoz csatlakozik. MTI Fotó: Balázs Attila

A fehér tigris a bengáli tigris egyik mutációjaként jött létre. Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában, s Mohannak nevezték el. Ettől a nagymacskától származik, az összes fogságban élő fehér tigris.

A fehér tigris a tigris fehér színváltozata, nem albínó állat. Kék szeme és rózsaszín orra van, bundája krémesen fehér, amit csokoládészínű csíkok tarkítanak. Hossza körülbelül 3 méter, súlya hozzávetőlegesen 180–285 kg.

A természetben igen ritkán fordul elő, mivel feltűnő színe miatt a fehér egyedek túlélési képessége kisebb, mint normál színezetű fajtársainak.
A Földön jelenleg kb. 250 fehér tigris él, s az országban csak itt láthatóak ezek a különleges színű állatok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.