Napelemes villanyautó, ezer lóerős traktor és Golf-mozaik

Belváros, Hungaroring, Tököl: mind a három helyszínen különleges járművek találkoznak a hétvégén, ám van, ahol a környezetvédelem, van, ahol a brutális géptiprás és van, ahol rekorddöntés a lényeg.

Szombaton rendezik az alternatív hajtású, környezetbarát járművek versenyét és seregszemléjét, melyen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek majd Budapest szívében, a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: a mérnökök találékonyságának köszönhetően már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés. Az MVM Magyar Villamos Művek immár harmadszor rendezi meg szeptember 21-én a III. MVM Energia Futamot. Az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt alternatív hajtású járműveknek. Két éve a budapesti Andrássy úton, aztán a hatalmas érdeklődés miatt tavaly a Lánchíd pesti hídfőjénél suhantak a villanyautók. A futam lényege, hogy a résztvevők megmutassák a környezetvédelmi fejlesztéseket. Idén a szórakoztató ismeretterjesztés részeként lesz interaktív kamion, járműipari és közlekedési kiállítás, utóbbi a Széchenyi téri irodaházban.

Ugyancsak szeptember 21-én rendezik a Hungaroringen a hagyományos Golf-találkozót, melyen meg akarják dönteni a Volkswagen Brazília által felállított Guinness rekordot. 2010. április 10-én a Sao Pauló-i Sambodromóban 25 ezer ember előtt 460 Volkswagen formálta meg a világ addig legnagyobb autómozaikját. Az eseménnyel annak a helyi gyártású Gol típusnak harmincadik születésnapját ünnepelték, mely a Volkswagen Golf dél-amerikai piacra készült változataként közel 25 éve piacvezető szegmensében. A magyarországi kísérletnél 534 Golfból szeretnék kirakni az egy betűvel hosszabb mozaikszót, mely a típus nevét formázza majd. Már pénteken elkezdődik és szombaton is tart a Hungaroringen a Volkswagen Castrol Cup verseny, melyen 310 lóerős Golf GTI modellekkel indulnak.

Végső összecsapást és iszonyatos gép-, meg gumiszaggatást ígérnek a rendezők szombaton és vasárnap a Tököli repülőtéren, ahol több márka találkozója mellett lesz a drift-, gyorsulás- és gymkhana-szezonzáró és bevetnek egy brutális munkagépet is. Ez a rendezvény különlegessége: az egyetlen példányban létező JCB rakodógép ezer lóerős aszfaltszaggató dízelmotorja 510 km/órás sebességi világrekordot állított fel 2006. augusztusában a Bonneville sóstó kiszáradt medrében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.