Nálunk járt Nick Vujicic

A karok és lábak nélkül született férfi évek óta a világ minden táján telt házas előadás-sorozatokat tart, és létrehozta saját nonprofit szervezetét. Két nap alatt, három városban összesen öt előadáson találkozhattak vele az érdeklődők.

Nick Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Ausztráliában, csak a születésekor derült ki, hogy tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Szülei először kétségbe estek, de aztán mindenben támogatták, hogy minél önállóbb életet tudjanak biztosítani neki. Nick rengeteg gyakorlással és akaraterővel két lábujja segítségével szinte mindent meg tud csinálni, megtanult írni, a számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni is.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken, és ma már világszerte emberek ezrei kíváncsiak rá. Nick Kaliforniában él, 2012-ben megnősült, néhány hete pedig megszületett a kisfia.

Nick az Ez az a nap elnevezésű világ körüli turnéja keretén belül látogatott el hazánkba. Április 19-én három előadást tartott a Jégpalotában, 20-án délelőtt Pécsen lépett fel, délután pedig Debrecenben fog.

Nick a hivatalos Facebook-oldalán keresztül is posztolt üzeneteket magyarországi tartózkodásáról, az egyik videóban például a Duna-partról köszöntötte rajongóit, de tett fel képet a pécsi előadás helyszínéről is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.