Nyár végén is Balaton

Péntektől augusztus 20-ig 10 tóparti és környéki településen rendezik meg a Nagyon Balaton programsorozatot koncertekkel, zenei és művészeti fesztiválokkal, családi programokkal.

Kortárs művészeti finomságok Tihanyban

Augusztus 16-tól 20-áig, immár harmadik alkalommal várja Tihany az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztiválra azokat, akik különleges, nyári hangulatban szeretnének megismerkedni a legfrissebb kortárs képzőművészeti tendenciákkal. Az ARTplacc három fő helyszíne a GALÉRIAplacc a tihanyi révnél, a FOTÓplacc az Apátság melletti Pisky sétányon illetve a KIKÖTŐplacc a Hajóállomásnál.

A tihanyi révnél 600 négyzetméteren a vezető hazai galériák, illetve egy kelet-közép-európai kortárs galéria képzőművészeti kiállítása és vására látogatható. Az Apátsághoz vezető Pisky sétányon kortárs fotográfusok Villanófényben című csoportos fotókiállítása várja a látogatókat. A kikötőnél pedig installáció, videó művészei áttekintés, filmvetítés, koncertek, színházi és irodalmi élvezetek kapnak helyet.

Tekerni is lehet

Akinek a Balaton átúszáshoz nem volt elég bátorsága vagy jó kondíciója, az most megkísérelheti áttekerve teljesíteni a távot Tihany és Szántód között az első “átvízibiciklizésen”, a Tour de Strandon augusztus 17-én. A mezőny két-, három-, illetve négy fős csapatból fog állni, hozzávetőlegesen ötven hajóval a vízen.

Alsóörsön beindul a Zenevonat!

Augusztus 18-án, vasárnap három órás koncertet ad Alsóörsön az Európa Kempingben az LGT.  Az ötévnyi szünet után 2013-ban visszatérő kultikus együttes a  tabáni hangulatot szeretné felidézni a Balaton partján. Lesz zenebohóc, (ha más nem, akkor a Somló), lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny,  „Ki tud nagyobbat ütni a dobra?” verseny, kb. 16 órakor nyilvános LGT hangbeállás, a Világ legolcsóbb LGT butikja,  és még mi minden…- ígéri Presser Gábor.

Zánka újratöltve

Augusztus 18-tól a családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot Zánkán. A három napos Nagy Csobbanáson szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást. Óriáshomokozó, vízi játszótér, strandsportok, zsonglőrök és bohócok várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, a legkisebbekről perig a Baba játszóház és pihenőpark gondoskodik. A programok ingyenesek.

Nagyon Jazz Füreden

A füredi a Tagore sétány platánjai alatt az ünnepi hétvégén nem csak a vidék legjobb nedűi biztosítják a szórakozást. A Balatonfüredi Borhetek augusztus 18. és 20. között ínyenc jazz-kínálattal is fogadja az érdeklődőket olyan fellépőkkel, mint Lajkó Félix és zenekara, a Vukán–Berkes–Kőszegi Super Trió, Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor, a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group, a Rozsnyai trió, a Szőke Nikolett Quartet és Berki Tamás.

70 órányi Nagyon Zene Zamárdiban

A program 18-án este 6-kor indul és augusztus 21-én hajnalban ér véget a szabadstrandon, ahol a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák lépnek fel. Magyarországon első alkalommal itt lép fel a Fall Out Boy. A nemzetközi színtérről DJ-szettel lesz jelen a Pendulum, színpadra lép a francia Nouvelle Vague és az év egyetlen magyarországi koncertjét is Zamárdiban adja majd Yonderboi. Augusztus 20-án a Balaton legnagyobb tűzijátékát lövik fel!

Dübörgés Balatonvilágoson

Az elektronikus zene szerelmesei Balatonvilágoson tombolhatják ki magukat a B my Lake fesztiválon az egykori pártüdülő, a Club Aliga területén augusztus 18. és 20. között. A természetes környezetben, közvetlenül a tóparton megrendezett programok azokat célozzák, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak. A jegyvásárlással nem árt sietni, mert naponta legfeljebb tízezer vendéget várnak a Club Aligába, ahol az elektronikus zene legendái, a jelent meghatározó művészei és a jövő feltörekvő tehetségei lépnek fel.

Ünnepi folk Veszprémben

A Balaton vidékének kulturális fővárosában ezúttal a népzene és a néptánc kerül reflektorfénybe augusztus 19-én és 20-án. Az ingyenes VeszprémFolk fesztivál fellépői között szerepel a Muzsikás, a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági,  Bognár Szilvi és még sokan mások. A koncerteket a Szentháromság- és az Óváros téren rendezik meg.

Rock és arany Siófokon

A rockzene hőskorának pillanatait idézik fel Mándoki László és világsztár zenésztársai, azaz a Man Doki Soulmates augusztus 19-án, a siófoki Szabadtéri Színpadon. A sztárokból álló örömzenekar repertoárjában a súlyosan könnyed dzsessz-rock műfaj legidőtállóbb darabjai szerepelnek.

Így zár a Balatoni Nyár

A Magyar Teleívzió Balatoni Nyár sorozatának záróeseményeként Augusztus 20-án este ingyenes koncertet ad a Boban Markovic Orkestar a révfülöpi mólón.

A Nagyon Balaton programsorozat részleteiről a további információk rendezvény hivatalos oldalán olvashatóak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.