Nagylakon a korrupció is visszatért a migráció előtti kerékvágásba

A Népszabadság értesülése szerint tíznél is több volt és aktív határrendészt vettek őrizetbe kedd délután a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályának munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóinak közreműködésével. A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján hivatali vesztegetés elfogadásának és szolgálatban kötelességszegés bűntettével gyanúsítják őket.

A késő délután még tartó akció keretében a nyomozóügyészek, az NNI és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölt egységei több helyen tartottak házkutatást. Azt, hogy az ügynek végül pontosan hány gyanúsítottja lesz, lapzártakor még Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője sem tudta megmondani. Az ügyről szerdára ígért részletesebb tájékoztatást.

Lapunk információi szerint a gyanúsítottak pénzt kértek és kaptak a határt átlépő sofőröktől, állítólag elsősorban a kamionosoktól, valamint a Nagylakon rendszeresen megforduló kisbuszok vezetőitől. Még nem egyértelmű, hogy a sofőrök miért fizettek. Nagy Andrea érdeklődésünkre csak annyit mondott, hogy az ügy nincs összefüggésben a migrációval.

Állítólag már jó ideje bevett gyakorlat volt Nagylakon, hogy fizetni kell a „zökkenőmentes" határátlépésért. Nem tisztázott azonban, hogy a kenőpénz fejében a határrendészek valóban elnéztek-e bármit is a határt átlépőknek, vagy egyfajta védelmi pénzt szedtek, cserébe pedig senkit nem „tartottak fel", nem vontak időigényes ellenőrzés alá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.