Nagy erőkel keresik a Bakonyban eltűnt idős asszonyt

A rendőrség és a tűzoltóság az elmúlt éjszaka is megállás nélkül kutatott az eltűnt idős ember után a bakonyi települést övező erdőkben - mondta Bankó Magdolna. Tájékoztatása szerint az asszony még péntek reggel ment el otthonról, hogy gyógynövényeket gyűjtsön az erdőben, ám mivel estig sem tért haza, a lánya bejelentette az eltűnését.

Szombaton dél óta részt vesz a kutatásban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is - tíz szakemberrel és hét speciálisan kiképzett kutyával -, de bekapcsolódtak a keresésbe a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is. 

A keresést lassítja a nehéz terep; a sűrű erdő, a sok patak és számos szakadék - mondta Balázs László, a Pest megyei mentők vezetője az MTI-nek, hozzátéve, hogy összesen legalább 40-50 ember keresi az asszonyt. Vasárnap délelőtt helikopterről is átvizsgálták a hatalmas erdőterületet - tette hozzá. 

Közlése szerint az erdei tónál a vasárnapra tervezett búváros keresést hétfőre halasztották. Reménykednek ugyanis abban, hogy előkerül a néni, s talán még felesleges a költséges kutakodás a tóban. A tó búvárokkal való átvizsgáltatása az utolsó lehetőségnek számít. A hozzátartozók véleménye szerint az idős asszony szeretett kijárni az erdei tóhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.