Nagy a forgalom Röszkénél

Csütörtök reggeltől vasárnap estig negyvenötezer járművel összesen 130 ezren hagyták el Magyarországot a röszkei határátkelőhelynél, ahol esetenként a két órát is elérte a várakozási idő - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t vasárnap este, amikor folyamatossá vált az átkelő forgalma.

Az elmúlt négy napban a Nyugat-Európából szabadságukra hazainduló vendégmunkások miatt több alkalommal is el kellett terelni az M5-ös autópálya forgalmát Mórahalom és Tompa irányába - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A következő hétvégén is intenzív forgalom várható a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán, s a szabadságukról visszatérő vendégmunkások miatt már a belépő oldalon is sorok alakulhatnak ki. A főhadnagy ezért azt tanácsolta az utazóknak, elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális várakozási időről.

Szükség esetén a gyorsabb határátlépés érdekében célszerű Tompa, illetve Tiszasziget felé kerülni, utóbbi átkelőt a magyar és szerb állampolgárok vehetik igényben naponta 8 és 18 óra között - tette hozzá a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.