Nagy erőkkel keresik a szökött pécsi farkast

Pénteken a vadaspark három farkast kapott Olaszországból, és ezek egyike szökött meg szombat délelőtt kilenc és fél tíz között. Mivel nem ismerik, azt sem tudják, mennyire lehet agresszív.
Rendőrök és vadászok keresik azt a farkast a pécsi parkerdőben, amelyik szombat délelőtt szökött meg a helyi állatkertből.

A farkas szökéséről a pécsi önkormányzat városkarbantartásért felelős vállalkozása, a Biokom számolt be a Facebookon. A pécsi állatkert igazgatója, Szatyor Miklós kérdésünkre válaszolva megerősítette a hírt, s mint elmondta, pénteken a vadaspark három farkast kapott Olaszországból, és ezek egyike szökött meg szombat délelőtt kilenc és fél tíz között. A farkas a két és fél méter magas, villanypásztorral védett drótkerítésen átmászva távozott az állatkertből. A szökevény természetét – mivel új jövevény – az állatkert gondozói még nem ismerik, így azt sem tudják, hogy mennyire agresszív. Mindezek miatt erdőjárási tilalmat léptettek életbe a pécsi parkerdőben mindaddig, amíg a farkast a szakemberek be nem fogják.

Amúgy a pécsi állatkert hónapok óta zárva van, hisz a város feletti hegyoldalban található vadaspark jelentős fejlesztésen és bővítésen esik át. Az unió által támogatott, másfél milliárdos beruházás az év végén fejeződik be.

A pécsi állatkert történetében volt már egy emlékezetes farkasszökés. 1995-ben a rácsát kifeszítve távozott egy farkas a vadasparkból, s az eset tragédiába torkollott, az állat rátámadt egy, a hegyen sétáló idős asszonyra és unokáira. Az asszony elvérzett, miután ütőerét átharapta a farkas, egyik unokája pedig maradandó sérüléseket szenvedett. A farkast végül egy rendőr lőtte le a belváros közelében fél nappal később. Az ügyben hosszan nyomoztak, ám nem sikerült megállapítani, hogy kit terhel felelősség a végzetes szökésért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.