Nagy dohány állt a házhoz

Másfél tonna, mintegy 15 millió forint értékű szárított dohánylevelet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy illegális raktárban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Révleányváron. Ilyen jelentős illegális raktárt még soha korábban nem számoltak fel a pénzügyőrök Borsod megyében.

Egy családi ház gazdasági épületében találtak rá a pénzügyőrök a feldolgozás előtt álló dohánylevelekre. Hatalmas kartondobozokban csomagolva tárolták a másfél tonna súlyú, 15 millió forint értékű árut. Illegális raktárként használhatták az épületet, ahonnan kisebb mennyiségben szállították el a dohányleveket, majd miután ledarálták azokat, elsősorban Sátoraljaújhely környékén terítették az illegális cigarettát. Az elkövetők kiléte még nem ismert, mivel az épület tulajdonosa elmondta, hogy bérbe adta a raktárt, a bérlő viszont tagadta, hogy köze lenne az illegális áruhoz.

A NAV pénzügyőrei lefoglalták és elszállították a raktárból az illegális dohányárut. Az ügyben orgazdaság miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a pénzügyi nyomozóknál. A várható jövedéki bírság összege 150 millió forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.