Nagy-Britannia már alig várja Katalin és Vilmos gyermekét

Ezüst szerencsepénzt kaphatnak a brit Királyi Pénzverdétől azok a brit újszülöttek, akik Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekével egy napon jönnek a világra.

A Royal Mint csütörtöki bejelentése szerint - az évszámnak megfelelően - 2013 ezüst egypennys készült a jeles alkalomra. Az érdeklődő szülőknek a pénzverde Facebook-oldalán - Facebook.com/theroyalmint - kell jelezniük igényüket, és mellékelniük kell gyermekük születési anyakönyvi kivonatának másolatát.

Az angolszász népi hagyomány alapján ha valaki ezüstpénzt ajándékoz újszülöttnek, azzal azt a jókívánságát fejezi ki, hogy a gyermek egészségben és anyagi jólétben élje életét.

A hercegi házaspár első gyermeke nem hivatalos értesülések szerint várhatóan a jövő hét vége környékén születik, de Nagy-Britanniában máris teljes a Royal Baby-láz. Az izgalom különösen azoknak a spekulációknak a hatására hágott a tetőfokára, amelyek szerint a hercegi utód az eddigi nem hivatalos utalásokban szereplő július közepi időpontnál hamarabb, akár már ezen a héten megszülethet.

A világmédia mindesetre már megszállta annak a londoni kórháznak az utcáját, amelyben a gyermek világra jön. Katalin hercegnő ugyanabban a magánkórházban - az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű klinikáján - hozza világra elsőszülöttjét, amelyben 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is megszületett.

A kórház előtt már letáboroztak a legnagyobb tévétársaságok stábjai, és egyre több fotós is kiköltözik a helyszínre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.