Nagy botrányt kavart a lovát elfogyasztó svéd lóversenyző

Nagy vihart kavart Svédországban, hogy Helena Stahl amatőr lóversenyző megette sérült versenylovát. Sokak szerint a nő nem normális, amiért megette a barátját. 

– Számomra nem volt más alternatíva, mivel úgy gondolom, a húsipar rossz irányba tart. Helyesnek érzem, hogy megeszek egy olyan állatot, amelynek jó élete volt. Mondtam anyukámnak, hogy ha nem ehetek olyan állat húsából, amelynek jó élete volt, akkor többé nem akarok húst enni – mondta a 24 éves Stahl a Localnak.

Miután az amatőr versenyző lova sérült, az állatorvosok azt javasolták, altassák el a lovat. Az állat teteméről Stahl rendelkezett, aki úgy döntött, elfogyasztja a szeretett jószágot. Pénze ugyanis nem volt az állat elhamvasztására. A fiatal nő a ló történetét a Facebookon is megosztotta, ekkor kezdték őt támadni a kommentelők. Többen nem értik, hogy tehetett ilyet a lány, amikor tisztelettel és hálával kellett volna a ló tetemével bánnia. Mások szerint barátokat nem eszünk meg, még akkor sem, ha kutyáról, macskáról vagy lóról van szó.

Stahl történetét a svéd média is felkapta, ám ezt a lány nem bánja, és úgy gondolja, nincs azzal semmi probléma, hogy megette a lovát. Szerinte sokkal nagyobb gond, hogy olyan állatok húsát esszük meg, akik talán soha nem láttak napfényt. – Azt hiszem, ez ijesztő – jegyezte meg a fiatal.

– Sok barátom azt mondta, ez volt a legfinomabb hús, amit valaha ettek – tette hozzá Stahl, aki szerint a lóból készült étel leginkább a marhahús ízére hasonlított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.