Na ne - Megkezdődött a karácsonyi vásár!

Megkezdődött a karácsonyi vásár a londoni Harrods és a Selfridges áruházakban. Olcsón lehet fenyődíszt és műmikulást venni. A külföldi turistákkal magyarázzák a korai startot.

Csütörtök reggel 8-tól örülhettek a vevők a mikulásos, télies dekorációknak. A nyár derekán december végét idéző környezetben akad olyan portéka, amely mindkét évszaknak megfelel: a 12 darabos karácsonyi jégkrém-kollekció. A 12 ízt igyekeztek a britek számára leginkább karácsonyt idéző aromákból összeválogatni.

Olcsón lehet fenyődíszt és műmikulást venni
Selfridges employee Nicola Storey is reflected in baubles as she poses for photographers in Selfridges department store in London July 28, 2011. Selfridges opened its Christmas shop on Thursday, 149 days before Christmas, as international visitors to the store increase over the summer months, sending a spike in demand for Christmas goods, according a research by the London department store. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: BUSINESS SOCIETY IMAGES OF THE DAY)

A Harrods szóvivője a külföldi turistákkal magyarázza a rendkívül korai karácsonyi startot. "Július elején tetőzik a nemzetközi vásárlók száma, mi pedig igyekszünk az ő igényeikhez igazodni ahol csak tudunk" - mondta.

Az árukészletben egyebek közt negyedmillió karácsonyi dísz van, a legolcsóbb 2 font - 600 forint -, a legdrágább 3000 - 900 ezer forint. Előbbi egy fenyődísz, utóbbi életnagyságú műmikulás - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.