Munkaügyi főfelügyelők őrizetben

Őrizetbe vették az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökét és főosztályvezetőjét. A gyanú szerint munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek hamis igazolásokat állítottak ki. Ezek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerda reggel őrizetbe vette Papp Istvánt, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnökét és Cseke Zoltán főosztályvezetőt. Papp István elnök szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott volna a szervezet munkájáról.

Mindkettejüket hét rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Papp István és Cseke Zoltán a gyanú szerint munkaügyi  szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek olyan hamis igazolásokat állítottak ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók  közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek.

Az MTV hírportálja úgy értesült, hogy az NNI gazdaságvédelmi főosztálya  egy időben több helyszínen, így a munkaügyi főfelügyelőség irodáiban  is házkutatást tartott; a nyomozók dokumentumokat és számítógépeket  foglaltak le.

November 5-én a szervezet közép-magyarországi dolgozói közül  hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt négy személyt már büntetőeljárás alá vontak, a nyomozás során beszerzett adatok alapján került sor szerdán a két vezető beosztású köztisztviselő  őrizetbe vételére.

A főfelügyelőség elnöke szerda délelőtt tartott volna  sajtótájékoztatót a szervezet éves tevékenységéről. Helyette azt a felügyelet szóvivője tartotta meg. Gedeon András ezt azzal indolkolta, hogy az "elnöknek hirtelen más elfoglaltsága adódott".  Szerda délután, az őrizetbe vétel nyilvánosságra kerülését követően az MTI kérdésére a szóvivő azt közölte, hogy nem rendelkezik  információval az őrizetbe vételről.

A szociális tárca sajtófőnöke, Nothoff Ingrid közölte: nem  nyilatkoznak a vizsgálat lezárultáig.

Papp István az OMMF honlapján lévő információk szerint 1992-től  dolgozik a főfelügyelőségnél, és 2005 óta elnöke a szervezetnek. Cseke Zoltán 2008-ban lett az OMMF törvényességi és ellenőrzési  főosztályának vezetője, előtte szakmai ellenőrzési osztályvezető és  elnöki titkárságvezető volt a szervezetnél.

Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke
Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.