Munkahelyéről lopott áruval kereskedett

Csaknem fél éven át lopott alkatrészeket munkahelyéről egy mosonmagyaróvári férfi, aki az árut társával az ismeretségi körön belül és az interneten adta tovább. Felfüggesztett börtönt kaptak.

Az egyik mosonmagyaróvári mezőgazdasági gépeket gyártó cég vezetői észlelték még a múlt év elején, hogy számos náluk készült gépalkatrészt kínálnak eladásra különböző értékesítési helyeken és internetes hirdetésekben – adta hírül a kisalfold.hu.

Az ismeretlen forrásból származó alkatrészek miatt a mezőgazdasági gépeket gyártó cég feljelentést tett. A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy 26 éves fiatalemberhez, aki a gyár alkalmazottja volt. A kihallgatáson beismert: táskájába dugva vagy a ruhája alá rejtve csaknem fél éven keresztül csempészte ki munkahelyéről a mezőgazdasági gépek kopó alkatrészeit. A lopott áru értékesítésében egy 42 éves feketeerdei férfi segítette, aki egykor szintén a gyárban dolgozott, ő mondta meg neki, hogy mikor mire van szükség, mit emeljen el. A lopott holmit aztán ismeretségi körén keresztül, vagy az interneten hirdetve adta tovább. A nála tartott házkutatás során a rendőrök számos alkatrészt találtak a kisebb csavaroktól a nehéz ekevasig.

A lopásokkal egyébként mintegy 822 ezer forintos kárt okoztak a gyárnak, ennek egy része azonban megtérült. Az ügynek volt két további vádlottja is, két fiatalember, akik az ellopott alkatrészeket az orgazdához szállították.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a lopás elkövetőjét és az orgazdát jogerősen fejenként másfél év börtönre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve. A másik két vádlott bűnpártolásért 125 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.