Műlábat kapott a gyerekeket megmentő buszsofőr

Újra vezethet buszt egy dunaszigeti buszsofőr, aki tavaly nyáron 28 rajkai gyereket mentett meg Mohácsnál azzal, hogy az eléjük hajtó szerb kamionnak ütközött. Kiss István a baleset következtében elvesztette a lábát.

Művégtaggal újra munkába állhatott Kiss István. Munkaadója egy automata váltós buszt vett, hogy könnyebb legyen számára a buszvezetés.

- Hiányzott a munka, nehezen bírom a tétlenséget. Már az ütközés után másodpercekkel – amikor láttam, hogy nem mozog az egyik lábam – eldöntöttem, hogy visszatérek. A buszvezetéshez értek, s ha minden jól alakul, innen fogok nyugdíjba menni - mondta a Kisalföldnek István, aki egy tavaly júliusi balesetben vesztette el az egyik lábát. A buszvezető egy kirándulásra tartott a rajkai iskolásokkal, amikor Mohácsnál egy eléjük hajtó szerb kamionnak ütközött. Istvánnak nem volt választása, vagy nekimegy a kocsinak, vagy felborulnak és lezuhannak a felüljáróról.

A rehabilitáció hosszú ideig tartott, de István vissza akart ülni a volán mögé, ami sikerült is neki. Szerdán a mosonmagyaróvári Vackor-óvodásokat hozta és vitte Dunaszigetre, de múlt héten már Budapestre és Ausztriába is szállított csoportokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.