Muglik figyelem! Harry Potter még visszatérhet új kalandokra

Harry Potter talán még visszatérhet - mondta J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője a The Oprah Winfrey Show pénteki adásában.

A 45 esztendős brit írónő - akit Nagy-Britannia egyik leggazdagabb asszonyaként emlegetnek - a héten Edinburgh-ban beszélgetett a talk show háziasszonyával, és az erről készült felvételt pénteken mutatták be az amerikai ABC televízióban.

Rowling elmesélte, hogy milyen nehézségeket okozott számára a hirtelen rászakadt hírnév. Mint mondta valójában második amerikai könyvbemutatóján, a rajongókkal való találkozása során érezte át a "Beatles-mániát". Arról is vallott, hogy bár korábban mindig azt válaszolta, megbirkózott a rá nehezedő nyomással, igazság szerint voltak pillanatok, amikor ez csak egy cérnaszálon függött.

Az írónő kitért arra is, hogy a Harry Potter történetek szereplői még mindig a fejében vannak, és bármikor képes lenne rá, hogy írjon még róluk néhány történetet. "Nem mondom, hogy nem folytatom" - magyarázta Rowling, hozzátéve, hogy most úgy érzi, új szakasz kezdődik írói pályafutásában.

A varázslótanoncról szóló regénysorozat világszerte 400 millió példányban fogyott el, a kötetből pedig nagy sikerű filmszéria készült. A regény befejező része, a Harry Potter és a halál ereklyéi 2007-ben került a könyvesboltokba több mint 90 országban, és megjelenése első 24 órájában csak Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban 11 millió példányban kelt el. Az utolsó kötet két részben mutatkozik be a filmvásznon, az első részt novemberben kezdik forgalmazni. A magyar premierre november 25-én kerül sor.

J.K. Rowling a Harry Potter sorozat első részét olvassa a washingtoni Fehér Házban 2010 húsvétján
Harry Potter author J.K. Rowling reads at the annual Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House in Washington April 5, 2010. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.