Műalkotások hóból, madártávlatból

A brit művész nem mindennapi anyagot választott az alkotáshoz, amihez a jó térlátáson kívül egy jó hótaposóra, türelemre és persze rengeteg hóra van szükség.

Simon Beck minden évben alig várja, hogy leesen az első hó, ő ugyanis ezt a hűvös és roppant illékony anyagot választotta művészete alapanyagául. Alkotásai nem az örökkévalóságnak szólnak: hosszú órákig tart, míg elkészíti őket és legjobb esetben is csak addig láthatóak, amíg a hó el nem olvad. Ha azonban nem elég elővigyázatos és szeles napot választ, a szél több órai munkáját teszi semmissé néhány pillanat alatt.

Az 54 éves művész a fizikai kivitelezés előtt természetesen papíron tervezi meg a műveletet. A kész rajzot aztán magánál tartja alkotás közben, a pontos haladáshoz pedig iránytűt, köteleket és botokat is használ. A bonyolultabb, térhatású óriásképek elkészítése akár 10-12 órát is igénybe vehet, ezalatt Beck több kilométert sétál a hóban.

Az ideális terep az alkotáshoz nyílt és vízszintes, nincs rajta túl sok kő és természetesen frissen esett rá a hó, legalább húsz centinyi.

Beck még 2004-ben készítette el az első havas alkotását, különös munkáinak közel kétszázezer rajongója van a Facebookon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.