Mozgássérült kártyával parkolt: 2 nap fogda, 260 ezer forint büntetés

Mozgássérülteknek kiadott hamis parkolási engedéllyel, Jaguárral parkolt a miskolci rendőrkapitányság elé. Nem kellett volna.

Mozgáskorlátozottak számára kiadott parkolási engedéllyel épp a Miskolci Rendőrkapitányság előtti parkolóban állította le Jaguár típusú személyautóját egy férfi, arra az időre, míg ügyeit intézte a városban. A rendőrök azonban igazoltatták, s megállapították, hogy jogcím nélkül, törvénytelenül használta az engedélyt, ezért őrizetbe vették. A autós két napot töltött a rendőrségi fogdában, a bíróság pedig 260 000 forintos pénzbírságot szabott ki vele szemben.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mozgáskorlátozottaknak kiadott parkolási igazolvány használatának feltételeivel sokan nincsenek tisztában. A jogosulatlan kártyahasználat minden esetben büntetőeljárást von maga után, s az elkövetőt őrizetbe vehetik. Hozzátette: a Miskolci Rendőrkapitányság az idei esztendő első hét hónapjában 11 esetben folytatott le ilyen jellegű ügyben, közokirat-hamisítás vétsége miatt eljárást, s minden esetben bíróság elé állították a kártyát jogtalanul használókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.