Mozgássérült utast lökött árokba egy pécsi buszsofőr

Vádat emeltek egy pécsi buszsofőr ellen, aki összeveszett egy mozgássérült utassal, majd egy mély árokba lökte. Az utas súlyosan megsérült.

Az eset még tavaly decemberben történt, amikor egy pécsi buszsofőr nem akarta engedni, hogy egy mozgássérült férfi felszálljon a járműre, mivel részegnek vélte.

Némi szóváltás után a rokkant férfi mégis utazhatott, de nem akarta ennyiben hagyni a történteket, így mikor leszállt, lefotózta a busz rendszámát. Ezt a sofőr észrevette, ő is leszállt és el akarta venni a férfi mobiltelefonját.

A vitából rövid, egyenlőtlen küzdelem alakult ki, melynek végén a sofőr egy öt méter mély árokba taszította a férfit, aki emiatt súlyosan megsérült.

A sértett többször is kérte a sofőrt, hogy segítse ki az árokból, mert önerejéből nem tud felállni, de a vádlott csak álldogált ott tíz percig, majd elhajtott.

Az árok alján heverő embernek az volt a szerencséje, hogy a mobiltelefonja kéznél volt, így fel tudta hívni az egyik ismerősét, aki a segítségére sietett.

A buszsofőr ellen a Baranya Megyei Főügyészség emelt vádat aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, és az áldozat személyi szabadságának akadályozása miatt. A vádlott tettéért öt év szabadságvesztésre is számíthat – írja az Origo.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.