Mozdulj rá! 2x3 - ingyenes sportprogramok Óbudán

"Mozdulj rá! 2x3" elnevezéssel ingyenes szabadidős sportprogram-sorozatot rendez idén Óbudán a kerületi önkormányzat.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy tavaly nagy sikere volt az Óbudai Olimpiának, amelynek öt szabadidősportos eseményén több mint ötezren vettek részt. 

"Idén eggyel több, összesen hat rendezvényünk lesz, a résztvevők számát pedig szeretnénk megduplázni" - mondta a polgármester, aki sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseiről is beszélt. 

"TAO-s forrásokból a Külső Bécsi úton egy jégcsarnokot és egy uszodát, Kaszásdűlőn pedig egy multifunkcionális csarnokot szeretnénk építeni. Reméljük, hogy 2014-re mindhárom elkészülhet" - fogalmazott Bús Balázs, hozzátéve, hogy a nyugdíjasok körében népszerű kültéri fitnesz parkokból is négy újat építenek a III. kerületben.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üdvözölte az óbudai kezdeményezést, különösen azért, mert egy felmérés szerint a magyar lakosságnak mindössze nyolc százaléka sportol heti rendszerességgel, s véleménye szerint az ilyen, ingyenes események hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben javuljon ez a riasztó statisztika. Megemlítette, hogy a sportkormányzat minél több sportlétesítmény kapuit szeretné kitárni a lakosság előtt. 

"Azt tervezzük, hogy a május végén, a múzeumok éjszakájához hasonlóan idén először megrendezzük a sportcsarnokok éjszakáját is" - tette hozzá.

A "Mozdulj rá! 2x3" eseménysorozat három szárazföldi és három vizes rendezvényből áll. A programok április 7-én a Hajógyári-szigeten, az Óbudai Futófesztivállal indulnak. Ezt követi május 12-én a Tour de Óbuda szabadidős kerékpárosnap. A harmadik szárazföldi esemény a szeptember 28-i Óbudai Teljesítménytúra lesz, amelyre a természetjárókat várják a szervezők.

A vizes programok keretében június 16-án az Óbudai Családi Sportnapra, majd július 28-án az Óbudai Nyugdíjas Sportnapra kerül sor, mindkétszer a Csillaghegyi Strandon. A záró vizes esemény augusztus 4-án a Pünkösdfürdői Strandon rendezendő Óbudai Családi Sportnap lesz. A szervezők valamennyi helyszínen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat fővédnöke Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszó lesz, de a tisztet tavaly betöltő, floridai edzőtáborozásáról hazaérkező Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is megígérte a sajtótájékoztatón, hogy ha ideje engedi, akkor idén is kilátogat majd a rendezvényekre, akárcsak Erőss Zsolt hegymászó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.