Motorosok fekete napja: halálos balesetek, fullasztó darázscsípés

Meghalt egy motoros az M7-es bálványosi lehajtójánál, elesett és a szalagkorlátnak ütközött. Elhunyt az a motoros is, akit autó ütött el Budapesten az Újpesti rakparton. A XI. kerületi Balatoni úton egy motorost a kanyarban torkon csípett egy darázs, ha nem jár épp arra egy orvos, aki tollal gégemetszést csinált neki, már nem élne.

Meghalt egy motoros szombaton az M7-es autópálya bálványosi felhajtójánál - közölte a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Bíró Gábor tájékoztatása szerint a 25 éves tamási fiatalember elesett a motorjával, a szalagkorlátnak ütközött, és a helyszínen életét vesztette.

A kórházban meghalt az a 32 éves motoros, akit egy személyautó ütött el délelőtt az Újpesti rakparton - közölte a rendőrség és a mentőszolgálat az MTI-vel szombaton. Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a baleset a XIII. kerületben, az Újpesti rakparton, a Szent István park közelében történt.

Hozzátette: 11 óra körül egy Suzuki személyautó az Árpád híd felől a Margit híd felé tartott, és egyelőre ismeretlen okból hátulról nekiment az előtte haladó Opel személyautónak, majd az ütközés következtében a Suzuki áttért a szemközti sávba és összeütközött a 32 éves motorozó férfival. A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint a motoros - akit a mentők a baleset után még újraélesztettek - a kórházban meghalt.

Golyóstoll segítségével végzett gégemetszést egy orvos a XI. kerületi Balatoni úton, ahol egy motorost csípett meg egy darázs - mondta Győrfi Pál, a mentők szóvivője szombaton az MTI-nek. A férfi délután a Balatoni úton a panoráma kanyarnál motorozott, amikor egy darázs megcsípte, és ettől a gégéje annyira bedagadt, hogy nem kapott levegőt - közölte a szóvivő.

Győrfi Pál elmondta, hogy éppen arra autózott egy székesfehérvári orvos, aki megállt segíteni. Az orvos a saját bicskájával metszett rést a motoros torkán, a nála lévő golyóstollat pedig a nyílásba dugta, ezzel biztosítva a szabad légutat. A mentők szóvivője szerint az orvos így tudta életben tartani a férfit a mentők kiérkezéséig, akik végül stabil állapotban szállították kórházba a motorost.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.