Motorhibás fejvadász

Megsérült egy légi balesetben, de felépül Harrison Ford. A hollywoodi sztár nem sokkal a felszállás után egy Los Angeles-i golfpályán kísérelt meg kényszerleszállást, de 1942-ben gyártott kisgépe a földre csapódott. „Amikor elrepült fölöttünk, már tudtuk, hogy elkésett, nem éri el a repülőteret” – mondta egy szemtanú.

Alighogy felszállt a második világháború idejéből származó kisgépével csütörtök délután a Santa Monica-i repülőtérről, máris vészjelzést adott le Harrison Ford. A 72 éves filmszínész, a Szárnyas fejvadász, a Csillagok háborúja- és az Indiana Jones-sorozat sztárja motorhibát jelentett a légi irányításnak. A hajtóműve elvesztette a húzóerőt, ezért visszatér a repülőtérre, közölte, ám ezt a manővert már nem sikerült végrehajtania.

Tűzoltók a golfpályán landolt kétüléses repülőgépnél
Tűzoltók a golfpályán landolt kétüléses repülőgépnél
Lucy Nicholson / Reuters

„Amikor elrepült fölöttünk, már tudtuk, hogy elkésett, nem éri el a repülőteret” – idézte a Reuters az egyik szemtanút, egy golfozót. És valóban, Ford megfordult ugyan, de a kifutópályáig nem jutott el, így megpróbálta egy közeli golfpályán letenni az 1942-es gyártású repülőgépét. Az ezüst-sárga Ryan Aeronautical alaposan megrongálódott, és a színész sem úszta meg: eltört az egyik bokája és a medencéje, és az arcán szerzett egy mély vágást is - írja a Daily Mail.

A golfozók segítették ki a pilótafülkéből, attól tartottak ugyanis, hogy felrobbanhat a gép tartályában lévő üzemanyag. A hivatalos közlés szerint Ford az eszméleténél volt és beszélt, amikor a mentők kórházba szállították. Bár sérüléseinek jellegéről nem adtak tájékoztatást, úgy tűnik, hogy nagy szerencséje volt: a kivizsgálás után közölték, hogy az életét semmi sem fenyegeti, teljesen fel fog épülni.

A színésznek – aki tapasztalt pilótának számít, s az 1960-as évek óta repül – nem ez volt az első hasonló légi kalandja. A Reuters emlékeztet arra, hogy 1999-ben volt már egy szerencsés helikopter-balesete. Tavaly két hétre fel kellett függeszteni a Csillagok háborúja hetedik részének angliai forgatását, mert a Han Solót alakító sztár a lábát törte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.