Motorházban bujkált a menekült

A spanyol rendőrség két nyugat-afrikai menekültre bukkant egy Mercedesben. Egyikük a motorházban húzta meg magát, míg másikuk a hátsó ülés mögött rejtőzött. 

A migránsok a spanyol területnek számító Ceutában akadtak fenn vasárnap este egy vámellenőrzés során a marokkói határ közelében – tájékoztatott a BBC.

A rendőrség beszámolója szerint a két férfit, aki oxigénhiánytól szenvedett, elsősegélyben részesítették. Egyelőre nem tudni, hogy a motorházban utazó férfi milyen sokáig lélegzett be mérgező gázokat.

A rendőrök a hamis rendszámtábla miatt állították meg az autót és a benne utazó két marokkói férfit. A két illegális bevándorlónak nem volt semmilyen papírja, és a közleményben is csak mint "a guineai Conarkyból való TD és AB" szerepelnek. Vizsgálják az ügyüket.

Ceuta kedvelt célpontja az Európai Unióba bejutni vágyóknak. Ceuta és Melilla Észak-Afrika határán található apró spanyol enklávék, amelyek kerítést emeltek az illegális bevándorlók távol tartására. Emiatt folyamodnak a migránsok a bejutás szokatlan formáihoz, mint a part mentén beúszás vagy a bőröndben rejtőzés. Utóbbira a múlt hónapban volt példa, amikor egy férfi, akit a bátyja próbált meg becsempészni Spanyolországba, megfulladt egy táskában. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.