„Most már meghalhatok” - történelmet írt a Rolling Stones Kubában

A Rolling Stones felrobbantotta Havannát. A kubai fővárosban több tízezer ember bulizott a történelmi jelentőségű rockkoncerten.

Mick Jagger spanyolul köszöntötte a rajongókat, mielőtt a banda rázendített a Jumpin' Jack Flash című dalára a havannai Ciudad Deportiva arénában. Jagger mellett Keith Richards, Ronnie Wood és Charlie Watts lépett színpadra péntek este a kubai rajongók előtt. A koncertre több tízezer ember volt kíváncsi.

Fotó: Reuters

 

A Rolling Stones 18 dalt adott elő a történelmi koncerten, ami alátámasztja, hogy a szigetország jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt időszakban. A BBC megjegyzi, hogy a koncertre nem sokkal Barack Obama amerikai elnök látogatása után került sor. Kilencven éve először fordult elő, hogy az Egyesült Államok vezetője a kommunista rezsimű Kubába látogatott.

A szocialista ország nyitását jelzi, hogy az 1959-es forradalom óta nem volt akkora volumenű koncert Kubában, mint a Rolling Stones péntek esti fellépése.

„Most már meghalhatok" - mondta egy 62 éves éjjeliőr, aki az 1960-as évek óta nagy rockrajongó. A férfinak az volt az utolsó kívánsága, hogy láthassa szeretett bandáját, a Rolling Stonest.

„Az idő megváltoztat mindent. Megtisztelő itt lenni" - nyilatkozta Mick Jagger, aki szerint 10 éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy Kubában koncertezzenek.

A koncertnek azonban nem mindenki örült. Ferenc pápa már korábban jelezte, hogy a fellépést el kellene halasztani egy kicsit, s nem nagypénteken, hanem inkább szombaton tartani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.