Most emeltek vádat az 1996-os ügetői lövöldözés ügyében

Vádat emelt a budapesti ügetőn 1996-ban elkövetett emberölési kísérlet ügyében T. György és három társa ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
Az akkor 32 éves sokszoros bajnok hajtót 1996. november 13-án este a budapesti lóversenypálya területén három lövés érte. L. Csaba a fején, a hátán és a combján sérült meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölési kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a 49 éves budapesti T. György ellen. A férfi három társa - az 52 éves T. János, az 54 éves T. József és a 43 éves B. László budapesti lakos - a gyanú szerint bűnsegédként közreműködött a bűncselekmény elkövetésében.

A rendőrség 2014 decemberében a tartózkodási helyén fogta el a négy férfit, akik közül kettő elfogásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is részt vett.

Ibolya Tibor azt írta: a vádirat szerint T. György elsőrendű vádlott négy célzott lövést adott le a Fiumei úti sírkert egyik épülete tetejéről a szomszédos ügetőn tartózkodó L. Csabára. T. György vádlott-társainak szerepe az volt, hogy figyeljenek, illetve kocsijaikkal segítsék őt a menekülésben. Végül azonban T. György és a temetőben figyelő társa taxival menekült el, mert a többieket a kiérkező rendőrök a közeli utcákban igazoltatták, és mivel a kocsijukban lőszert találtak, őket előállították.

A sértettet a 22-24 méterről leadott négy lövésből három találta el: egy a nyakán, egy az ágyéki csigolyája mellett, egy pedig abal combjánál. Az ügyészség közleménye szerint a hajtó életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Az 1997 júliusában bizonyítékok hiányában megszüntetett nyomozás folytatását a Fővárosi Főügyészség 2014 szeptemberében rendelte el, az ügy most előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt vádemeléssel zárult a Fővárosi Törvényszéken.
A vádlottak terhére rótt, 1996-ban elkövetett bűncselekmény 10-től 15 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - írta a fővárosi főügyész.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.